19 december 2016, door Maartje

A L’Elephant du Congo Amsterdam

19 december 2016, door Maartje

A L’Elephant du Congo Amsterdam

VAKKKAAANNNNSSSIIEIEIEIIE!! Tenminste. Ik. Tenminste. Soort van. In elk geval is er weer tijd voor bier, wijn, dansen en sjansen. First stop? Het nieuwe (oke, vernieuwde) Bar-dancing Congo – voluit A L’Elephant du Congo. Die tent opende al in september 2015 aan de Reguliersdwarsstraat 37, in het pand waar voorheen Bar Ludwig huisde. De luitjes achter de kleurrijke danstent besloten dat het best nog een beetje anders kon en mocht. Meer clubhuis dan bar-dancing, maar met volop ruimte om te dansen. En veel muziek. U snapt. Er kwam een verfje, een aantal fluwelen - ik herhaal, fluwelen - stoelen in de allermooiste warme tinten. Een Afrikaans kleedje over de tafels, de bar werd opgeleukt, etc etc. maar vooral kwam er een nieuwe programmering. Voor het clubhuis dus. Waarin een bar-dancing zit.

barts-boekje-congo2
Bij clubhuis-bar-dancing Congo 2.0, met zijn nieuwe, eigentijdse look & feel, staat tegenwoordig op vrijdagavond de ‘Culture Club’ op het programma, een jonge avond gevuld met eclectic-, future- en R&B-muziek. Op de zaterdagavond is het ‘Studio Congo’:disco, house en funkmuziek van muzikale, creatieve Amsterdammer. Rogor Diapari en Sunny Bakhtiar, beide bekend van onder andere Chicago Social Club, Super Social en Terpentijn, zijn verantwoordelijk voor de hoofdprogrammering. Goed volk.

barts-boekje-congo-3

De bar van A L’Elephant du Congo is vijf avonden per week geopend. De cocktails en (bar)happen worden verzorgd door Bar Huf, u weet wel, een paar deuren verderop in de Reguliersdwarsstraat en voor € 5 mag je naar binnen. Krijg je al eerder genoemde muziek en gezelligheid gratis bij. Elephant du Congo