Nederland, Den Haag15 april 2015, door Maartje

Mama Kelly, Den Haag

Nederland, Den Haag, 15 april 2015, door Maartje

Mama Kelly, Den Haag

Men neme een oud industrieel gebouw op een afgelegen terrein, we zorgen er voor dat de gemeente wil investeren (want ja, dat wil de gemeente wel) en we richten een en ander smaakvol industrieel in: succes verzekerd anno 2015. Maar als dat alles zou zijn, dan doen we Mama Kelly te kort. Want de mannen achter Mama Kelly (een uit de lucht gegrepen naam, en dat is prima) op de Haagse Binckhorst waar ook de voormalige Caballerofabriek (de sigaretten inderdaad) staat en waar jonge ondernemers hun kantoortje inrichtten (= handig & hip) weten dat je het met een knap lokaal alleen op de lange termijn niet redt. En dus zorgden ze voor een fan-tas-tisch terras aan het water met eigen aanlegsteiger vanwaar je zo Den Haag en Leiden binnen vaart en voor een puik restaurant in 3 delen: vooraan deel 1 voor grote groepen en een blik op de open keuken waar chef IJsbrand met de scepter zwaait, de kok met de blonde staart die je vast kent van de HermandenBlijkertelevisie. In het midden deel 2 met hoge hangtafels en de bar en tot slot het hoge derde deel met tafeltjes voor twee of vier, gesteven kleedjes en giga-plafond dat een beetje doet denken aan Khotinsky. Maar ook dan zijn we er nog niet, want er moet wel goed gegeten kunnen worden. Wat kan. Vooral de wijn en de voor- en bijgerechten van de no-bullshit kaart (niet veel, wel goed) zijn om te smullen: precies goed carpaccio, brood en friet van de beste bakkers (brood van Menno en friet van Jack Snack uit Den Haag, al 2 keer verkozen tot beste patat van het land), cocktailshakers aangestuurd door de hoofdshaker van het Rotterdamse Dr, een champignonrisotto en, en die was fantastisch, een ommetjehandenteetenvis in zout met limoen en olie. Valt er dan helemaal niks op of aan te merken? Tsja, eerlijk is eerlijk: op Mama Kelly's belangrijkste gerechten, kip & kreeft, was ik niet dol. Hoewel het pijn doet de sympathieke IJsbrand af te vallen was de kip te droog en de kreeft (maar dat is smaak!) te veel aangemaakt waardoor de kreeftsmaak (wat mij betreft...) te ver te zoeken was. Maar soit, dat komt vast nog goed. Want verder is Mama Kelly een dikke aanrader en een aanwinst voor het Haagse. Mama Kelly

ps. Een goed moment om Mama Kelly op te zoeken is tijdens de Mama's Market op moederdag! Eerder in pop-up variant en 10 mei weer daar.