Nederland, Amsterdam22 oktober 2016, door Maartje

Soto & Sate Amsterdam Oost

Nederland, Amsterdam, 22 oktober 2016, door Maartje

Soto & Sate Amsterdam Oost

Het is een dolle boel aan het Beukenplein. Niet alleen is Mama Dough open (pizza!), ook is het feest bij het tijdelijke Soto & Sate in Amsterdam Oost. Pop-up met soep en sate, onder andere, inderdaad, de hele winter lang: tot 1 maart 2017 om precies te zijn. Wat te verwachten? Sateetjes op de plek waar in de zomermaanden ijs wordt verkocht bij het IJsboefje, van de man die tijdens het (food)festivalseizoen al veelvuldig gespot (kan) zijn. Aha, nu is de pop-up-cirkel rond - een goed gevonden match. Zoals gezegd, en zoals de naam al weggeeft, is het saté dat de klok slaat bij Soto & Sate, maar dat niet alleen. Er is bijvoorbeeld ook een meer dan lekkere knapperige 'tosti' gevuld met kippengehakt, prei en ei met een beetje ketjapsaus. En Soto. Uiteraard. De traditionele Indonesische soep.

Je kunt bij Soto & Sate kiezen uit 2 verschillende Soto's: traditionele kippensoep met kip, taugé, een gekookt ei en rijst on the side, of voor de vegetarische Soto. Je soepje upgraden kan ook, met gekookte aardappel bijvoorbeeld, glasmie, gefruite uitjes of lenteuitjes. In de categorie saté zijn er in vier varianten: Sate Ajam (kip), Sate kambing (geit), Sate Tjoemi Tjoemi (inktvis) & Sate tahoe (vegetarische soja), af te toppen met 1 van de 3 traditionele sauzen: Pittige Ketjap, Medium Pindakaas en milde tomatensaus. Niet spicy genoeg? No problemo bij Soto & Saté: de vers gemaakte sambal van de sambalbar, waar je uit verschillende verse sambals kan kiezen, does the trick. Soto & Sate